سرطان سینه
سینه بافتی است که روی ماهیچه های سینه (پکتورال) قرار گرفته است. سینههای زنان از بافت تخصصی تشکیل شده است که شیر (بافت غدهای) و همچنین بافت چربی تولید میکند. مقدار چربی اندازه سینه را تعیین می کند.
قسمت تولید شیر سینه به 15 تا 20 بخش که به آنها لوب گفته می شود، سازماندهی شده است. در هر لوب ساختارهای کوچکتری وجود دارد که به آنها لوبول گفته می شود که در آن شیر تولید می شود. شیر از طریق شبکه ای از لوله های کوچک به نام مجرا حرکت می کند. مجاری به هم متصل می شوند و به مجاری بزرگتر می رسند، که در نهایت از پوست در نوک پستان خارج می شود. ناحیه تیره پوست اطراف نوک پستان را آرئول می نامند.
بافت همبند و رباط ها از سینه حمایت می کنند و به آن شکل می دهند. اعصاب باعث ایجاد حس در سینه می شوند. سینه همچنین حاوی رگ های خونی، عروق لنفاوی و غدد لنفاوی است.
سرطان سینه: سلول های بدخیم (سرطانی) به طور غیر طبیعی در پستان تکثیر می شوند و در صورت عدم درمان در نهایت به بقیه بدن گسترش می یابند. سرطان سینه تقریباً منحصراً در زنان رخ می دهد، اگرچه مردان نیز می توانند تحت تأثیر قرار گیرند. علائم سرطان سینه شامل توده، ترشح خونی از نوک پستان یا تغییرات پوستی است.
کارسینوم مجرای درجا (DCIS): سرطان سینه در سلولهای مجرای که به عمق بیشتری نفوذ نکرده و در بدن پخش نشده است. زنانی که مبتلا به DCIS تشخیص داده شده اند، احتمال درمان بالایی دارند.
کارسینوم لوبولار در محل (LCIS): اگرچه LCIS کارسینوم نامیده میشود، که در سلولهای لوبولی تولیدکننده شیر رخ میدهد، اما حمله یا گسترش نمییابد و یک سرطان واقعی نیست. با این حال، زنان مبتلا به LCIS احتمال ابتلا به سرطان سینه مهاجم در آینده را افزایش می دهند.
کارسینوم مجرای مهاجم: سرطان سینه که از سلولهای مجرای سینه شروع میشود اما سپس به عمق پستان حمله میکند و پتانسیل انتشار را به بقیه بدن دارد (متاستاز). کارسینوم مجرای مهاجم شایع ترین نوع سرطان مهاجم سینه است.
کارسینوم لوبولار مهاجم: سرطان پستان که از سلولهای لوبولی تولیدکننده شیر شروع میشود، اما سپس به عمق پستان حمله میکند و پتانسیل انتشار را به بقیه بدن دارد (متاستاز). کارسینوم لوبولار مهاجم یک شکل غیر معمول سرطان سینه است.
کیست پستان ساده: کیسه ای خوش خیم (غیر سرطانی) پر از مایع که معمولاً در زنان 30 یا 40 ساله ایجاد می شود. کیست های سینه ممکن است باعث حساسیت شوند و ممکن است تخلیه شوند.
فیبروآدنوم پستان: یک تومور جامد غیرسرطانی بسیار شایع پستان. فیبروآدنوم معمولی یک توده بدون درد و متحرک در پستان ایجاد می کند و بیشتر در زنان 20 یا 30 ساله رخ می دهد.
بیماری فیبروکیستیک پستان: یک بیماری شایع که در آن تودههای غیرسرطانی پستان ممکن است ناراحت کننده باشند و در طول چرخه قاعدگی تغییر اندازه کنند.
هیپرپلازی معمول پستان: بیوپسی پستان ممکن است سلول های مجرای غیرسرطانی با ظاهر طبیعی را نشان دهد که به طور غیر طبیعی تکثیر می شوند. وجود هیپرپلازی معمول ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان سینه را در طول زندگی زنان افزایش دهد.
هیپرپلازی آتیپیک پستان: سلولهای با ظاهر غیرطبیعی که در مجاری پستان (هیپرپلازی مجرای آتیپیک) یا لوبولها (هیپرپلازی آتیپیک لوبولار) تکثیر میشوند، گاهی اوقات با بیوپسی پستان کشف میشوند. اگرچه این بیماری غیرسرطانی است، زنان مبتلا به هیپرپلازی آتیپیک در مقایسه با زنانی که هیچ ناهنجاری سینه ای ندارند، چهار تا پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
پاپیلوم داخل مجاری: یک توده سینه غیرسرطانی زگیل مانند که در داخل مجاری پستان رشد می کند. پاپیلوم های داخل مجاری ممکن است به صورت یک توده احساس شوند یا باعث نشت مایع شفاف یا خونی از نوک پستان شوند.
آدنوز پستان: بزرگ شدن غیر سرطانی لوبول های سینه. آدنوز ممکن است در ماموگرافی شبیه سرطان سینه به نظر برسد، بنابراین ممکن است برای رد سرطان پستان، بیوپسی مورد نیاز باشد.
تومور فیلود: یک تومور نادر، معمولاً بزرگ و با رشد سریع پستان که در سونوگرافی شبیه فیبروآدنوم است. تومورهای فیلود ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند و بیشتر در زنان 40 ساله ایجاد می شوند.
نکروز چربی: در پاسخ به آسیب در قسمت چربی سینه، ممکن است توده ای از بافت اسکار ایجاد شود. این توده در معاینه یا در ماموگرافی می تواند مانند سرطان سینه به نظر برسد.
ورم پستان: التهاب سینه که باعث قرمزی، درد، گرما و تورم می شود. مادران شیرده در معرض خطر بیشتری برای ورم پستان هستند که معمولاً نتیجه عفونت است.
کلسیفیکاسیون پستان: رسوب کلسیم در پستان یک یافته رایج در ماموگرافی است. الگوی کلسیم ممکن است نشان دهنده سرطان باشد که منجر به آزمایشات بیشتر یا بیوپسی شود.
ژنیکوماستی: رشد بیش از حد سینه های مردانه. ژنیکوماستی می تواند نوزادان، پسران و مردان را تحت تاثیر قرار دهد.